Schotse Hooglanders

vlees en fokvee

Slacht en rijping

Slachtrijpe dieren, we spreken dan over ossen van ongeveer 2,5 jaar, gaan naar ABZ in Anloo, een slachthuis met ruime ervaring in het omgaan met vee en vlees. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de omgang met de dieren: rust tijdens het slachten bevordert de vleeskwaliteit.

Enkele dagen na het slachten vindt het uitbenen plaats, alsmede het vacumeren: het vacuüm verpakken van delen van enkele kilo's, die vervolgens tot de veertiende dag na het slachten in de koelcel blijven.
In het vlees komt gedurende die rijpingsperiode een natuurlijk proces op gang waarbij eiwitketens worden afgebroken door in het vlees aanwezige enzymen en melkzuur. Het resultaat: een nog smakelijker en zachter produkt.
Eigenlijk is alle rundvlees pas na een dergelijk proces op zijn best. Meestal nemen vleesleveranciers hiervoor niet de tijd.
Goed vlees verdient echter deze ´nazorg´, vinden wij.

Op de dag waarop ons produkt wordt bezorgd, vindt bij ABZ het portioneren en verpakken plaats. In doorzichtige plastic zakjes, met inhoudsaanduiding op het etiket.
De portiegrootte is naar eigen voorkeur.
Meestal kiezen onze afnemers voor een pond per zakje, met kleinere hoeveelheden biefstuk.
In principe word het produkt tot plakjes gesneden, maar aan een stuk kan ook.

bedrijf
 
 
extensieve veeteelt
fokvee te koop
cattle for sale
zuchtvieh zu verkaufen
 
 
nieuwsrubriek
in de media